Nieuws

Effecten nieuwe Corona-maatregelen d.d. 14-10

Bestuur MTV'65
14 oktober 2020

Na de Corona-persconferentie van gisteravond werd al gauw duidelijk dat de veiligheidsmaatregelen rondom COVID-19 opnieuw aangescherpt zouden worden. Dit betekent voor ons o.a. dat alle tenniscompetities (junioren en senioren) helaas per direct beëindigd zijn. Voor de duidelijkheid, er mag helemaal niet meer in wedstrijdverband getennist worden, dus dit betekent ook dat onze mix- en dubbelcompetities in ieder geval voor de komende 4 weken stoppen. Het blijft gelukkig wel mogelijk om vrij te tennissen en te trainen op de eigen vereniging, zowel buiten als binnen in de hal. De kleedruimtes en douches, net als de kantine zijn gesloten en is er geen publiek toegestaan. 

Voor het vrij tennissen blijft gelden, reserveer vooraf online een baan, kom kort voor het geplande tijdstip naar de baan en verlaat het park direct na afloop. Dat geldt ook voor trainingen. Het is niet toegestaan dat spelers op het park blijven hangen, of dat ouders bij trainingen van hun kinderen komen kijken. Uiteraard blijven de algemene ‘1.5 meter afstand’ regel en de hygiëneregels nog steeds van toepassing. Ook wijzen we jullie er nogmaals op het park via de Potdijk binnen te gaan en te verlaten via de zijkant (uitgang bij de kantine).

Dubbelspel
Wij mogen blijven dubbelen, mits ook op de baan altijd 1.5 meter afstand wordt gehouden. Dit is conform de nieuwe richtlijn, waarbij volwassenen vanaf 18 jaar individueel mogen sporten of in groepjes van maximaal 4 personen met onderling 1.5 meter afstand, en is daarmee in afstemming met NOC*NSF en het ministerie van VWS. Geen fysiek contact, houd altijd minimaal een racketlengte afstand op de baan, ook als dat betekent dat je soms een bal moet laten gaan. Ga niet samen op een bankje zitten, geef geen high fives en wissel met de klok mee. Het besmettingsrisico bij dubbelspel is volgens de experts van de KNLTB gering.

Baan huren
Door het uitvallen van competities zijn er diverse uren vrijgekomen in de hal voor verhuur. Kijk op onze site voor meer informatie omtrent baanhuur.

Buitenbaan reserveren verlengd
Om iedereen toch zoveel mogelijk de gelegenheid te geven te kunnen tennissen blijven de buitenbanen langer open (zo lang het weer het toelaat)! Leden kunnen t/m oktober baan 1 t/m 5 reserveren en t/m november baan 3 t/m 5 overdag. Deze reservering gaat via de clubapp, zoals jullie inmiddels gewend zijn.

Vragen
Op de site van de KNLTB staat een FAQ, waarop je de meeste antwoorden op alle vragen die naar boven komen, kunt vinden. Kun je het antwoord op jouw vraag niet vinden, neem dan contact met ons op via info@mtv65.nl.