Nieuws

Bestuurswisseling MTV'65

Bestuur MTV'65
28 september 2020

Bertjan ten Donkelaar heeft vanavond tijdens de Algemene Ledenvergadering van MTV’65 zijn bestuursfunctie als voorzitter officieel overgedragen aan Wilma Tempelman. Bertjan heeft na een jaar inwerktijd, net voor het 50-jarig jubileum in 2015 van de Markelose tennisvereniging het stokje overgenomen van Jan de Jong.

“Doorstroming is goed voor de club en daarom heb ik een aantal maanden geleden aangegeven mijn werk als voorzitter te willen beëindigen”, vertelt Bertjan nu hij  inmiddels twee termijnen van drie jaar een bestuursfunctie heeft bekleed. In de afgelopen jaren heeft het bestuur van MTV’65 voor veel uitdagingen gestaan. Het clubgebouw is compleet gerenoveerd. Zo is het platte dak is vervangen, de bestuurskamer, keuken en kleedkamers gerenoveerd en zijn er zonnepanelen aangebracht. “De club heeft de afgelopen jaren bovendien een enorme groei doorgemaakt. Niet alleen het leden aantal is gegroeid maar ook het aantal actief spelende leden is gegroeid”, vertelt Bertjan enthousiast. Om alle leden de mogelijkheid te bieden om te spelen op een baan of deel te nemen aan een van de toernooien is een hele uitdaging geworden.

De coronaperiode heeft ervoor gezorgd dat er dit jaar nog geen toernooien zijn georganiseerd bij de club. En dat terwijl het aantal leden die willen tennissen alleen maar is gegroeid in 2020. De KNLTB-najaarscompetitie  en de FTO wintercompetitie draaien enorm goed met veel teams die in de Markelose tennishal willen spelen. De georganiseerde wintermix op zondag heeft voor het derde jaar op rij een groeiend aantal tennisduo’s, die willen deelnemen. Al met al een goed lopende vereniging waar de vraag reist of er voldoende uitdaging ligt voor de nieuwe samenstelling van het bestuur. Die vraag kan snel worden beantwoord. De Club-app en bijvoorbeeld de roep om een extra buitenbaan, een padelbaan of het gebruik van de binnenbanen in de zomerperiode staan al genoteerd op de lijst van bespreekpunten voor het bestuur. “Als voorzitter wil ik iets kunnen toevoegen en niet alleen op de winkel passen. De bestuursleden hebben mij ervan weten te overtuigen dat er voldoende uitdagingen liggen om deze functie samen met het bestuur op te pakken”, geeft Wilma Tempelman aan na haar officiële benoeming als voorzitter van MTV’65.

Tijdens de algemene ledenvergadering werden Dinant en Anja Holterman, Gertie Kok en Henk Hammers in het zonnetje gezet. Dit viertal speelt een belangrijke rol als ambassadeurs van MTV’65. Hun vrijwillige bijdrage in tal van commissies wordt door het bestuur en de vereniging enorm gewaardeerd. Bertjan ten Donkelaar: “Jullie inzet voor de club is onbetaalbaar. Namens het bestuur willen we jullie hartelijk bedanken voor al die jaren hard werken”. Met een prachtige bos bloemen en een hartelijk applaus vanuit het clubgebouw kregen deze vrijwilligers het voetstuk dat zij verdienden.