Nieuws

Dubbelen mag weer!!

20 mei 2020

De wijzigingen in het veiligheidsprotocol dienen zich met een steeds grotere frequentie aan. Op 20 mei jl. kwam de KNLTB met het volgende bericht: Dubbelen mag weer!

"Het besmettingsrisico bij dubbelspel is volgens zowel de experts van NOC*NSF als de KNLTB bondsarts gering. Dit in combinatie met de verdere versoepeling van de maatregelen en de ervaringen van verenigingen en spelers de afgelopen weken betekent dat we al eerder dan 1 juni de volgende stap kunnen zetten. Vanaf nu mag er ook gedubbeld worden door volwassenen van 19 jaar en ouder, 4 spelers per baan. Mits gecontroleerd en met 1.5 meter afstand. Verenigingen kunnen dit aan hun leden communiceren nadat ze deze versoepeling hebben afgestemd met de gemeente. 

De overige richtlijnen blijven van toepassing, zoals vooraf online een baan reserveren en 1.5 meter afstand houden. Ook als dat betekent dat een speler soms een bal moet durven laten gaan. Volgende week zullen we een aantal adviezen en materialen aanreiken om dubbelen met 1.5 meter in de praktijk gecontroleerd te kunnen uitvoeren. We roepen iedereen op zijn verantwoordelijkheid te nemen en zich aan de afspraken en hygiënemaatregelen te houden. Voor zichzelf, maar ook in het belang van de gezondheid van anderen."

Gisteren kregen we officieel toestemming van de gemeente om bovenstaande adviezen door te voeren. Dat betekent dus dat vanaf nu alle leden van MTV'65 op onze banen mogen dubbelen met elkaar! We weten dat dit goed nieuws is voor veel van onze leden. Blijf de banen reserveren en houdt 1,5 meter afstand van elkaar wanneer je niet één huishouden vormt.

We hadden hoop dat ons terras vanaf 1 juni weer open zou kunnen. Dit lijkt echter nog erg onzeker te zijn. We zullen samen met de Bond en het NOC NSF proberen e.e.a. toch sneller dan 1 september voor elkaar te krijgen.