Nieuws

Open Markelo Dubbeltoernooi stralend afgesloten

17 juni 2019

In de eerste weken van juni organiseert tennisvereniging MTV’65 altijd het officiële KNLTB senioren dubbeltoernooi. Dit jaar werd er vanaf dinsdag 11 juni tot en met zondag 16 juni volop getennist om de prijzen.

In 10 verschillende categorieën werden er gemengd dubbel, damesdubbel en herendubbel wedstrijden gespeeld. Hoewel het aantal deelnemers wat minder was dan andere jaren was het deelnemersveld wel “breed” te noemen. In de herendubbel speelniveau 7 was dit goed te zien. De eerste poulewedstrijd was er namelijk één tussen een herendubbel met een gemiddelde leeftijd van 20 jaar tegenover een herendubbel met een gemiddelde leeftijd van 82 jaar! Het geeft maar weer aan dat de tennissport tot een respectabele leeftijd op niveau gespeeld kan worden.

In het weekend had de organisatie samen met de kantinecommissie van de Markelose tennisvereniging gezorgd voor een lekker broodje beenham of shoarma voor alle deelnemers. Afgelopen zondag werden onder een strak blauwe hemel en met een volle tribune en vol terras, alle finales gespeeld met daarin een opvallend groot aandeel Markelose tennissers. Voordat de prijzen werden uitgereikt werd de toernooicommissie bedankt voor het wederom feilloos organiseren van het toernooi, dat zonder incidenten verlopen is.

Het eerstvolgende grote evenement op het tennispark aan de Potdijk is het Open Jeugdtoernooi begin juli.

Hieronder staan de kampioenen en alle finalisten van het Open Dubbeltoernooi Markelo nog eens voor u opgesomd.

Herendubbel 4

 1. Sven Holterman [1] en Mike Mansveld
 2. Bas de Jonge en Thijs de Jonge

Herendubbel 6

 1. Roland Hols [1] en Edwin Nieland
 2. Harry Kuipers en Rick Wessels

Herendubbel 7

 1. John Kobus [1] en Geert Rozema
 2. Henri Averesch [3] en Tomas ten Dam

Damesdubbel 6

 1. Inge Mensink [1] en Karin Nieland-Leurink
 2. Wilma Tempelman [2] en Renate Westerhof

Damesdubbel 7

 1. Anne Elderink [1] en Hilde Elderink
 2. A van der Sluis-Stubbe en J.R. Wevers-Dijkstra

Damesdubbel 8

 1. Inge Meengs en Annemiek Overbeek
 2. Berinda Renes en Ellen Rotink

Gemengd dubbel 5

 1. Roland Hols en Petra Abbink - Te Wierik
 2. Bas de Jonge en Tamara Mulder

Gemengd dubbel 6

 1. Rene van Middendorp en Anita Wessels
 2. Bertjan ten Donkelaar en Karin ten Donkelaar

Gemengd dubbel 7

 1. Martin Olydam [1] en Ina Udink
 2. Henk Harsveldt [2] en Anja Holterman

Gemengd dubbel 8

 1. Rudi Addink en Miranda Heuvel - Stokreef
 2. Teun Woertman en Iris Nijenhuis