Nieuws

Buitenseizoen van start!

01 april 2019

Op maandag 1 april, is het zover. Dan namelijk start officieel ons buitenseizoen en worden de buitenbanen door de onderhoudsploeg vrijgegeven. De lijnen zitten er weer in, er is een nieuwe gravel laag aangebracht en de netten zijn weer opgehangen. Daarnaast hebben een aantal vrijwilligers afgelopen zaterdag geholpen om de kantine, de serre en het terras een poetsbeurt gegeven. Kortom…de club is er weer klaar voor!

Hieronder nog even wat punten om alles t.a.v. het buitenseizoen goed te laten verlopen. 

 • Drukke start seizoen door voorjaarscompetitie

De laatste jaren blijven we met ons ledenaantal rond de 400 hangen. Wel zien we een toename in onze actieve leden. Dat zorgt ervoor dat we vaker dan in het verleden de ledenpas nodig hebben om banen af te hangen. Ook betekent het dat we dit jaar een recordaantal competitieteams hebben die deel willen nemen aan de voorjaarscompetitie. Vooral dit laatste betekent dat we in de eerste maanden van het buitenseizoen (april en mei) te maken hebben met druk bezette buitenbanen. We merken dat de balans tussen de “recreatieve” tennissers en bijvoorbeeld de competitieteams steeds lastiger te vinden is. Vooral ten tijde van de voorjaarscompetitie kan de recreatieve tennisser nog wel eens voor een vol tennispark komen te staan. Vooral de vrijdagavond en de zondag lijkt erg druk te worden. Vanaf de komende week zullen we op onze website ook de competitiewedstrijden vermelden, zodat u zelf kunt bekijken of er eventueel ruimte is om vrij te tennissen.

 • Kantine geopend op maandag-, dinsdag- en woensdagavond

Tot aan de zomervakantie proberen we de kantine van ongeveer 19.30 uur open te stellen voor de leden en daarbij barpersoneel in te zetten. Er zal per dag bekeken worden hoeveel tennissers er op die avond zijn en de openingstijden daarop aanpassen. Normaal gesproken zal de kantine tussen 22.30 uur en 23.00 uur sluiten. Op de woensdagavond is er weer de zogenaamde “Mixavond”. Vanaf 19.00 uur kunnen alle leden naar het tennispark komen om samen met andere leden telkens een half uurtje te dubbelen.

 • Afhangen en baanregels

Hieronder nog kort even de regels die op de baan gelden. Veel van deze regels lijken vanzelfsprekend, maar het is goed om iedereen er toch weer even op te wijzen.

 • Om te mogen spelen dient u uw geldige ledenpasje op het afhangbord te zetten. U dient op het park aanwezig te zijn als u hebt afgehangen. Mocht het juiste ledenpasje nog niet in uw bezit zijn, kunt u die afhalen in de kantine als er.
 • Het systeem is gebaseerd op 45 min. speeltijd. 
 • Wanneer het heel druk is moet er gedubbeld worden. 
 • Bij het wisselen van de banen is het verplicht te vegen. Het vegen van de baan dient binnen deze tijd te gebeuren. 
 • Op de baan is tenniskleding en het juiste schoeisel verplicht. 
 • Bij aanhoudende regen, plasvorming en opvriezen mag er niet gespeeld worden. 
 • Waarschuw elkaar voor overrollende ballen tijdens het spel. Verwijder ballen waar niet mee gespeeld wordt uit het veld; dit voorkomt mogelijk ernstige blessures.
 • De baanverlichting mag op de volgende momenten gebruikt worden: maandag t/m vrijdag tot uiterlijk 22.30 uur. Zaterdag en zondag is geen verlichting toegestaan. De uitzonderingen op deze regels zijn: tijdens toernooidagen mag tot 23.00 uur de buitenverlichting branden en tijdens competitiewedstrijden op vrijdagavond tot 23.30 uur.
 • Club-app nodig voor de voorjaarscompetitie

Een paar weken geleden hebben alle leden hun ledenpas op kunnen halen. Zoals we al eerder in onze nieuwsbrief hebben aangegeven, levert de KNLTB vanaf dit jaar niet meer jaarlijks de ledenpassen uit. Dat betekent dat ook de persoonlijke ranking niet meer op de pasjes vermeld staan. Deze ranking hebben de competitiespelers nodig als er wedstrijden worden gespeeld. De KNLTB geeft aan dat je daarvoor de KNLTB Club-app dient te gebruiken. Gelukkig hebben een heel aantal leden deze app al geïnstalleerd. De komende dagen zullen we onze leden die de app nog niet geïnstalleerd hebben, een mailtje sturen met instructies om dit te doen.