Nieuws

FTO in september van start

07 september 2017

Vanaf zaterdag 16 september worden er in de tennishal van onze vereniging de eerste FTO- wedstrijden gespeeld. Tot en met zaterdag 31 maart worden er door de “thuisteams” van MTV’65 die FTO spelen, in totaal 41 thuiswedstrijden gespeeld.

Dit jaar komen er ongeveer 12 teams in actie, die bij inschrijving onze tennishal als thuisbasis hebben opgegeven. Acht van deze teams bestaan vooral uit tennissers van MTV. De wedstrijden waar dus in totaal tientallen deelnemers aan meedoen, vinden plaats op de zaterdagen veelal tussen 11.00 uur en 17.00 uur. Het totaalschema zullen we binnenkort op de website plaatsen.

De F.T.O. (Federatie Tennishallen Oost Nederland) is een koepelorganisatie van overdekte tenniscentra in Noord en Oost Nederland. Zij werd in 1982 opgericht door 7 Overijsselse tennishalexploitanten om structuur aan te brengen in de zich toen stormachtig ontwikkelende indoor-tennismarkt.

Mocht je volgend seizoen mee willen tennissen in de FTO-competitie, kun je natuurlijk zelf een team samenstellen of dit nu al via een mail naar info@mtv65.nl aangeven. Meer informatie vind je op www.mtv65.nl. 

Hoe werkt FTO-tennis?

Elke wedstrijd, ongeacht de soort seniorencompetitie, duurt 2 uren. Er worden alleen dubbelpartijen gespeeld.

Damescompetitie zaterdag:
1e uur : 2 dames dubbelpartijen tegelijkertijd.
2e uur : 2 dames dubbelpartijen tegelijkertijd, in een andere speelsters combinatie, dan in de eerste wedstrijd.

Herencompetitie:
1e uur : 2 heren dubbelpartijen tegelijkertijd.
2e uur : 2 heren dubbelpartijen tegelijkertijd, in een andere spelers combinatie, dan in de eerste wedstrijd.

Gemengde competitie:
1e uur : 1 dames dubbelpartij en 1 heren dubbelpartij tegelijkertijd.
2e uur : 2 gemengd dubbelpartijen tegelijkertijd.

In elk speeluur worden 2 sets gespeeld. In de totale wedstrijd van 2 maal 2 uur speelt men dus 8 sets. De sets gaan tot 5 games en elke gewonnen set levert 1 punt op. Er komen dus uitslagen voor van 4-4, 0-8, 7-1, 5-3, 2-6 etc. Verder levert een gewonnen wedstrijd 2 wedstrijdpunten, een gelijk spel 1 wedstrijdpunt en een verloren partij geen punten op.