Nieuws

 • Bestuurswisseling MTV'65

  28 september
  Bertjan ten Donkelaar heeft vanavond tijdens de Algemene Ledenvergadering van MTV’65 zijn bestuursfunctie als voorzitter officieel overgedragen aan Wilma Tempelman. Bertjan heeft na een jaar inwerktijd, net voor het 50-jarig jubileum in 2015 van de Markelose tennisvereniging het stokje overgenomen van Jan de Jong.
 • Competitie 2020 van start

  06 september
  De KNLTB heeft er dit jaar voorgekozen om de voorjaarscompetitie, die begrijpelijkerwijze vanwege coronacrisis niet door kon gaan en de najaarscompetitie 2020 te combineren en die om te dopen tot de "Competitie 2020". Er gelden natuurlijk nog steeds wat beperkende coronarichtlijnen en daarom wordt de competite anders gespeeld dan normaal. Belangrijkste verandering in de wedstrijdregels is dat er op tijd gespeeld wordt. 
 • Algemene ledenvergadering 16 september

  06 september
  Geachte leden en ouders van jeugdleden, minimaal eens per jaar moet het bestuur van onze vereniging verantwoording afleggen over het gevoerde beleid in het voorgaande jaar. De reguliere ALV zou in het voorjaar plaats hebben gevonden maar kon vanwege de lockdown niet doorgaan. We hebben toen uitstel gekregen tot september van dit jaar.
 • Ledenaantal MTV'65 stijgt naar 413!!

  31 juli
  Onze club heeft de laatste maanden een flinke groei doorgemaakt. De teller stond op 1 januari van dit jaar nog op 363 maar daar kwamen er na de openstelling in mei van dit jaar maar liefst 50 bij! We zien een toename in alle leeftijdscategorieën maar vooral de toename in twintigers valt op.
 • Regels nog steeds van kracht.

  31 juli
  We zien het door heel het land…het wordt voor een deel van de Nederlanders steeds moeilijker om zich aan de Corona-regels te houden. Ook op de club zien we steeds vaker dat er verschillend wordt omgesprongen met het veiligheidsprotocol dat we hebben moeten opstellen om de club weer “van het slot te halen”. We krijgen van verschillende leden te horen dat vooral de routing die we hebben ingesteld om het tennispark op te komen en het tennispark weer te verlaten nog wel eens vergeten wordt.
 • Kantine blijft open!

  31 juli
  De maand juli loopt ten einde. Sinds 1 juli hebben we bij wijze van test de kantine geopend op de dinsdag-, woensdag- en donderdagavonden. Uiteraard met alle veiligheidsregels die er bij horen en zijn goedgekeurd door de veiligheidsregio twente ne de gemeente Hof van Twente.
 • Tennissen in de winter bij MTV'65

  15 juli
  Onze leden zijn de laatste maanden lekker aan het tennissen op de vijf gravelbanen. Doordat iedereen via de app de banen reserveert hebben we ook goed zicht op hoe intensief de banen op dit moment gebruikt worden. De banen zijn tot uiterlijk 1 november te bespelen. Vanaf 1 oktober start echter ook het tennisseizoen in de hal weer.
 • Univé bedankt!

  11 juli
  Sinds het bekend werd dat we in mei weer langzaam konden gaan tennissen heeft Univé ons geholpen met vele gratis ter beschikking gestelde materialen, om alles op het tennispark van onze club zo "coronaproof" mogelijk te maken.
 • Verbeteringen aan tennispark

  11 juli
  Net voordat het terras en de kantine op 1 juli weer open gingen hebben we een aantal verbeteringen kunnen doorvoeren aan het terras, de tribune en de kantine.
 • Versoepelingen...

  11 juli
  Op 1 juli aanstaande worden veel van de coronaregels opnieuw versoepeld. Dat betekent dat ook voor tennisverenigingen meer mogelijkheden ontstaan. We hebben vanuit de KNLTB de volgende aanpassingen van de richtlijnen doorgestuurd gekregen:
 • Dubbelen mag weer!!

  20 mei
  De wijzigingen in het veiligheidsprotocol dienen zich met een steeds grotere frequentie aan. Op 20 mei jl. kwam de KNLTB met het volgende bericht: Dubbelen mag weer!
 • Voorjaarscompetitie KNLTB verplaatst naar najaarscompetitie

  17 mei
  Lange tijd was niet duidelijk of de voorjaarscompetitie 2020 überhaupt door kon gaan. Toen bleek dat de veiligheidsmaateregelen begrijpelijk verlengd zouden worden tot na de uitgestelde start van de voorjaarscompetitie, heeft de KNLTB besloten de teams die zich hadden ingeschreven voor de Voorjaarscompetitie door te schuiven naar de Najaarscompetitie. 
 • KNLTB Club app steeds meer gebruikt

  17 mei
  De KNLTB club app in al sinds eind 2018 in gebruik door onze vereniging. Met de komst van deze app zijn wij als club beter in staat alle leden snel te bereiken met belangrijke clubinformatie. De app beschikt over de volgende functionaliteiten;
 • Geef je voor 1 juli op voor de FTO Wintercompetitie

  17 mei
  Veel zo niet alle buitentoernooien die voor 1 september gepland stonden zijn afgelast. Zo ook voor de regionale FTO-competitie. Zowel bestaande als nieuwe teams zijn van harte welkom om zich in te schrijven voor deze leuke wintercompetitie in de hal. Deze teams kunnen zowel heren-, mix– als damesteams zijn. Hieronder leggen we de regels t.a.v. van deze competitie in het kort uit…
 • Open toernooien MTV'65 afgelast

  17 mei
  Normaal gesproken staan de maanden juni en juli voor onze vereniging in het teken van het MTV '65 Markelo Dubbeltoernooi 2020 voor senioren en MTV '65 Markelo Open Jeugdtoernooi 2020 voor de jeugd in de regio. Tientallen tennissers van onze eigen club, maar zeker ook uit de omgeving van Markelo spelen dan hun wedstrijden op het Markelose gravel.
 • Vanaf 11 mei ook senioren weer op de baan!

  10 mei
  We zijn superblij jullie te kunnen mededelen dat we vrijdagavond groen licht hebben gekregen van de gemeente Hof van Twente en de veiligheidsregio Twente om te kunnen starten met de tennislessen voor senioren en het vrij tennissen voor senioren en de jeugd. Eén en ander is gebonden aan strikte regels zoals iedereen zal begrijpen. Klik hier voor alle regels en richtlijnen!
 • MTV'65 in coronatijden

  02 april
  Het is onderhand al weer bijna drie weken geleden dat het kabinet in de strijd tegen het coronavirus de maatregel afkondigde om o.a. de sportverenigingen, horeca en scholen te sluiten tot 6 april. Een begrijpelijke beslissing, maar wel één met een enorme impact op onze samenleving. Een beslissing die zijn weerslag heeft op iedereen, zowel jong als oud.
 • Erelid Gerard Bouwhuis overleden

  21 maart
  Tot ons grote verdriet moeten we u mededelen dat afgelopen donderdag 19 maart op 78-jarige leeftijd ons erelid Gerard Bouwhuis is overleden. Gerard was al geruime tijd ziek maar heeft zich tot het laatste moment ingezet voor onze vereniging. Gerard was ten tijde van de bouw van het clubhuis in de jaren '80 al een zeer betrokken lid van onze club. Hij had samen met een aantal andere vrijwilligers de verantwoordelijkheid voor het ontwerp en de bouw van het huidige clubgebouw. Na de realisatie van de bouw heeft het toenmalige bestuur Gerard tot erelid van MTV'65 benoemd.
 • 4 teams MTV'65 bijna kampioen FTO-competitie

  04 maart
  We hebben nog een maand te gaan in de FTO-competitie. Maar liefst vier teams van onze vereniging zijn nog in de race voor het kampioenschap in hun klasse. Heren 1 zijn al zo goed als zeker en ook de MTV Specials hebben nog maar 5 setpunten nodig om het kampioeschap veilig te stellen. De andere twee teams die kans maken om te promoveren zijn de Dames van MTV 4 en het gemengde team van de Maarkelse mix. Bij deze teams is het zeker nog niet gespeeld maar hebben ze alles nog in eigen hand.
 • Aftellen naar buitenseizoen begonnen!

  04 maart
  De voorbereidende werkzaamheden aan de gravelbanen zijn een paar weken geleden al begonnen. Binnenkort zal er begonnen worden met het aanbrengen van een nieuwe toplaag gravel. Daarna volgt het leggen van de lijnen en het ophangen van de netten. Mocht er hulp nodig zijn van een aantal vrijwilligers zullen we u dit via mail en Facebook laten weten.
 • Ook dit jaar 26 teams in de voorjaarscompetitie

  18 januari
  Jeugd-, dames-, heren- en mixteams kruisen ook dit jaar weer de tennisrackets met andere verenigingen uit het oosten des lands in de voorjaarscompetitie van de KNLTB. De competitie die op de buitenbanen wordt afgewerkt gaat in de maand april weer van start. 
 • Tennistassen voortaan in het tassenrek!

  20 november
  De interne verbouwing heeft een heel aantal verbeteringen teweeg gebracht aan de facliteiten in keuken en kleedkamers. Ook hebben we geprobeerd iets te doen aan een ergernis die bij veel leden van onze vereniging leeft...een kantine vol met tennistassen! Helemaal als alle banen bezet zijn, struikel je al snel over de tassen van spelers die net van de baan komen of voordat ze de baan op gaan nog even wat gaan drinken.
 • Nieuws van de jeugdcommissie

  20 november
  De jeugdcommissie heeft vorige week een uitgebreide mail gestuurd met informatie over alles wat te maken heeft met onze jeugdactiviteiten. Chocoladeletteractie, wintercompetitie, voorjaarscompetitie, winterlessen en een oproep voor commissieleden...alles is hieronder te lezen:
 • Schrijf je in voor de voorjaarscompetitie 2020!

  18 november
  De officiële KNLTB competities worden bij de leden van onze club steeds populairder. De najaarscompetitie is net afgerond en dat betekent dat de inschrijving gestart is van de voorjaarscompetitie 2020. Het is dus vanaf nu mogelijk om je op te geven voor deze buitencompetitie die begin april start! 
 • Heropening Clubgebouw

  17 november
  Op 1 november hebben we de verbouwde kleedkamers en keuken met een gezellig feest officieel in gebruik genomen. Op Maarkelsnieuws was het volgende te lezen over deze avond:
 • NOODOPROEP

  05 oktober
  Eén van de belangrijkste commissie binnen onze vereniging dreigt vleugellam te raken!! Na jarenlang zitting te hebben gehad in de kantinecommissie willen Alette Brok, Yvonne Bruns en Anja Holterman de commissie graag verlaten. Dat betekent dat er slechts twee commissieleden overblijven. Dit is natuurlijk veel te weinig om een slagvaardige commissie voor MTV'65 te vormen.
 • Uitnodiging heropening clubgebouw op 1 november

  05 oktober
  Het is eindelijk zover...na wekenlang slopen, schilderen, plannen, regelen, zagen, timmeren, behangen, sausen, slijpen, monteren etc. kunnen we op 1 november a.s. de vernieuwde kleedkamers, toiletten en keuken eindelijk officieel openen. Een avond waarop natuurlijk alle vrijwilligers die hun steentje bij hebben gedragen aan de verbouwing, maar ook de sponsoren en alle andere leden van de club de nieuwe ruimtes kunnen bewonderen. Dit alles uiteraard onder het genot van een hapje en een drankje .
 • "Chocoladeletters te koop!!"

  05 oktober
  U kunt ze de komende weken weer bij u aan de deur verwachten: de jeugdleden van MTV'65! De chocoladeletteractie van de Jeugdcommissie weer namelijk weer van start gegaan. De jeugdleden proberen net als de afgelopen jaren weer zoveel mogelijk chocoladeletters te verkopen, zodat we voor de jeugd van MTV ’65 extra activiteiten kunnen inplannen!
 • Geef je op voor de wintercompetitie Jeugd MTV'65 2019/2020!

  05 oktober
  Komend winterseizoen organiseert de jeugdcommissie van MTV'65 weer een wintercompetitie voor eigen jeugd maar ook jeugd uit de omgeving! Je geeft je op als duo (J-J, J-M, M-M) en speelt circa 5 wedstrijden verspreid over de winter. Op de volgende speeldata wordt de wintercompetitie gespeeld:
 • Jeugdkamp MTV'65 geslaagd!

  05 oktober
  Op zaterdag 28 september, eindelijk was het zover! Kamp op “de Zwemkolk” met onze eigen jeugd van MTV’65. Geen tennis, maar lekker voetballen op het veld, slingeren aan het touw, sjoelen, dammen en tafeltennissen.
 • Najaarscompetitie in volle gang!

  22 september
  Al jaren is de voorjaarscompetitie bij competitietennissers van onze club erg populair. De najaarscompetitie, eveneens een officiële KNLTB-competitie, is binnen onze club al een aantal jaren aan een opmars bezig. Dit jaar hebben zich dan ook maar liefst 14 teams (senioren en junioren) van onze club ingeschreven voor deze outdoorcompetitie. De najaarscompetitie loopt van half september start en tot eind oktober.
 • Geef je op voor de MTV '65 Wintercompetities

  16 augustus
  De zomervakantie zit er weer (bijna) op en dus is het straks weer tijd om te beginnen met tennissen in de hal. Ook in het winterseizoen 2019-2020 organiseren we weer een Damesdubbel-, Herendubbel- en Mix Wintercompetitie.
 • Opbouwende fase verbouwing begonnen

  16 augustus
  De hele zomervakantie zijn de werkzaamheden aan de nieuwe kleedkamers en de keuken doorgegaan. Zowel vrijwilligers als elektriciens,  metselaars, stukadoors, tegelzetters etc. zijn druk geweest om ervoor te zorgen dat alles bij de start van het winterseizoen op 1 oktober ook echt afgerond is. Het doet goed om te melden dat we hiervoor mooi op schema zitten. De afgelopen week zijn de schilderwerkzaamheden zo goed als afgerond en is de tegelzetter ook klaar met zijn werk. Dat betekent dat maandagochtend gestart kan worden met het plaatsen van de systeemplafonds. Ook zal de nieuwe meterkast  worden geïnstalleerd.
 • Tennissen in de hal zonder vaste baanhuur?...Dat kan!

  16 augustus
  Onze leden zijn de laatste maanden lekker aan het tennissen op de vijf gravelbanen. Deze banen zijn tot uiterlijk 1 november te bespelen. vanaf 1 oktober start ook het tennisseizoen in de hale weer. Veel leden huren dan een vast moment in de week een baan in de hal. Maar er zijn ook mogelijkheden om in het winterseizoen binnen te tennissen zonder dat je een vaste baan huurt. Hieronder een klein overzicht:
 • Lady's Evening op 12 oktober a.s.

  15 augustus
  Op zaterdagavond 12 oktober aanstaande organiseren we weer een zogenaamde "Lady's Evening". Een speciale avond waarop de vrouwlijke leden van onze club die 18 jaar of ouder zijn op de club worden uitgenodigd voor een gezellige avond tennissen.
 • Jeugd in september naar de Zwemkolk

  20 juni
  Na een geslaagde Kiki Bertens clinic, hebben we over een paar weken van 1 t/m 7 juli ons open juniorentoernooi. Er zijn al veel aanmeldingen binnen en opgeven voor dit toernooi kan nog  een paar dagen.
 • Financiering verbouwing rond...!! "It giet oan"

  17 juni
  We zijn heel erg blij om jullie te kunnen melden dat de financiering t.b.v. de verbouwing van de kleedkamers, toiletgroepen, keuken, dak van het clubgebouw en de tribune bij baan 3 rond is!! Doordat de planning al een aantal weken geleden in concept is vastgesteld, kunnen we nu ook al op relatief korte termijn beginnen met de werkzaamheden.
 • Open Markelo Dubbeltoernooi stralend afgesloten

  17 juni
  In de eerste weken van juni organiseert tennisvereniging MTV’65 altijd het officiële KNLTB senioren dubbeltoernooi. Dit jaar werd er vanaf dinsdag 11 juni tot en met zondag 16 juni volop getennist om de prijzen.
 • Verslag Algemene ledenvergadering

  01 mei
  Tijdens de algemene ledenvergadering van 16 april jongstleden heeft het bestuur voor ruim 30 clubleden verantwoording afgelegd over kalenderjaar 2018. Nadat de notulen van de vorige ledenvergadering waren goedgekeurd werd traditiegetrouw begonnen met het voorlezen van het algemene jaarverslag, gevolgd door het financiële jaarverslag. Vooral uit het laatste verslag bleek dat we het op financieel vlak als vereniging best goed doen.
 • Update "vrijwilligers gezocht!"

  01 mei
  Veel commissies hebben binnenkort nieuwe leden nodig! De jeugdcommissie, de kantinecommissie, de PR- & Sponsorcommissie, de technische commissie, de onderhoudsploeg, ledenadministratie, toernooicommissies, competitieleiders, jaarplanners, baanhuur tennishal...allemaal commissies en werkgroepen die structureel veel werk doen binnen onze vereniging om alles in goed banen te leiden. Een vereniging met het ledenaantal en tennispark als de onze, brengt ook veel werk met zich mee. 
 • Inschrijving FTO-wintercompetitie van start!

  01 mei
  Het zomerseizoen is nog maar net begonnen, maar ondertussen zijn er allerlei mensen alweer druk met de planning voor het winterseizoen! Zo ook voor de regionale FTO-competitie. Zowel bestaande als nieuwe teams zijn van harte welkom om zich in te schrijven voor deze leuke wintercompetitie in de hal. Deze teams kunnen zowel heren-, mix– als damesteams zijn.
 • Buitenseizoen van start!

  01 april
  Op maandag 1 april, is het zover. Dan namelijk start officieel ons buitenseizoen en worden de buitenbanen door de onderhoudsploeg vrijgegeven. De lijnen zitten er weer in, er is een nieuwe gravel laag aangebracht en de netten zijn weer opgehangen. Daarnaast hebben een aantal vrijwilligers afgelopen zaterdag geholpen om de kantine, de serre en het terras een poetsbeurt gegeven. Kortom…de club is er weer klaar voor!
 • Rabobank Clubkas Campagne 2019

  16 maart
  Rabobank Noord en West Twente organiseert ook dit jwaar weer de Rabobank Clubkas Campagne. Er wordt dit jaar maar liefst €200.000,- euro verdeelt! Dit is DE manier om geld in te zamelen voor onze club! Help jij ook mee?
 • Kort nieuws... Januari

  03 februari
  Subsidieaanvraag voor verbouwing kleedkamers en keuken | Nieuwe sponsoren | Werkzaamheden tribune banen 3, 4 en 5 | Ook tennisverenigingen een basisvoorziening? 
 • Fair Play centraal in 2019!

  03 februari
  Samen met de KNLTB willen wij als bestuur graag het jaar 2019 in het teken zetten van sportief gedrag op en naast de tennisbaan oftewel: Fair Play. 
 • Recordaantal teams MTV’65 nemen deel aan voorjaarscompetitie!

  03 februari
  Jeugd-, dames-, heren- en mixteams kruisen ook dit jaar weer de tennisrackets met andere verenigingen uit het oosten des lands in de voorjaarscompetitie van de KNLTB. De competitie die op de buitenbanen wordt afgewerkt wor-den in de maanden april en mei van dit jaar gespeeld. 
 • Afsluiting wintercompetities op 30 en 31 maart

  03 februari
  De wintercompetities georganiseerd door onze eigen vereniging, zijn allemaal nog in volle gang, maar hierbij toch al even een vooraankondiging van de feestelijke afsluitingen. Ook dit jaar is er weer een gezellige afsluitingsfeest, georganiseerd door de organisaties van de diverse wintercompetities Dames, Heren en Mix.